Over mij

Hallo, Ik ben Rebecca van As. Wat ik het liefste doe? Jouw voeten weer in topconditie brengen! Want pijn aan je voeten, dat wil je niet. Beter lopen, beter sporten, beter werken en dat zonder voetklachten. Daar zorg ik graag voor. 

Ik hou van voeten! Met liefde en passie geeft ik sinds 2011 alles voor mijn praktijk. Het begon op verschillende locaties: aan huis, boven een tandartspraktijk, bij een kapper en bij Schutrups Schoenen Exloo. Ik sjeesde op mijn scooter, met de pedicurekoffer tussen mijn knieën overal naartoe. Inmiddels ben ik gevestigd in het hart van Emmen en rijden de klanten uit alle windstreken naar mijn praktijk. Daar ben ik best een beetje trots op!

Tarieven

Podologie – steunzolen
Podologische steunzolen  € 220,- (onderzoek, ophalen van de steunzolen en controle afspraak na 2 maanden)
Tweede paar zolen binnen 6 maanden  € 140,-
Nieuw dekje  € 24,50
Hielverhoging  € 19,50

Pedicurebehandeling
Pedicure 30 min  € 33,50
Pedicure compleet 40 min.  € 38,50
Pedicure compleet én 20 min. voetmassage  € 61,-
Pedicure medische (CVA / Parkinson / Oncologie)   € 38,50
Pedicure reumatische voet  € 38,50
Pedicure diabetische voet  € 38,50

Pedicure technieken
Ingroeiende nagel € 38,50
Nagelbeugel  € 38,50
Nagelbeugel na pedicure  € 19.50
Nagelreparatie na pedicure  € 19.50
Orthese (persoonlijk hulpstukje tussen tenen) vanaf  € 17,50

Voetreflexologie
Voetreflexologie voor balans (50 min.)  € 54,50
Voetreflexologie bij een burn-out (50 min.)  € 54,50
Voetreflexologie (20 min.) na pedicurebehandeling  € 22,50

Nog even dit
Alle behandelingstarieven zijn belast met 21% btw.

Niet nagekomen afspraken of binnen 24 uur van te voren geannuleerd, worden met een no-show tarief van 26,- euro in rekening gebracht.

De betaling is contact, met een betaalverzoek of per factuur.

Vergoedingen

Vergoeding podologie

Zodra ik van de zomer registerpodoloog ben, is er vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk, zonder verwijzing van de huisarts of specialist.

Kijk op de website van Stichting Loop voor jouw mogelijkheden. https://www.loop.nl/vergoedingen

Tot die tijd maak ik steunzolen tegen een verlaagd tarief. Zo kan ik starten met de uitbreiding van mijn bedrijf en heb jij er voordeel aan.

Vergoeding voetreflexogie

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die de voetreflexbehandeling vergoeden. Er is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Neem een kijkje op de website van mijn branchevereniging: https://www.ber-voetreflexologie.nl/behandeling/zorgverzekeraars

Dit zijn de zorgverzekeraars die mijn behandeling (gedeeltelijk) vergoeden uit de aanvullende:

De Amersfoortse https://www.amersfoortse.nl/zorgverzekering

Aevitae 21286_aev_lijst_alternatieve-beroepsgroepen_aevitae.pdf

AON/IAK https://iak.nl/zorgverzekering/~/media/dbba06c264324e6eb1749f317c82fcf7.ashx

FBTO https://www.fbto.nl/zorgverzekering

De Friesland https://www.defriesland.nl/.

GemeentenOptimaal https://www.zilverenkruis.nl/…/alternatieve-geneeswijzen

Zilveren Kruis https://www.zilverenkruis.nl/consumenten

ZieZo https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/ziezo

Vergoeding Medisch Pedicure

Voor een reguliere pedicurebehandeling bestaat geen vergoeding van de zorgverzekeraar. Er is wel vergoeding mogelijk voor patiënten met reuma of diabetes.

Reuma
Voor reuma is een verwijzing van jou specialist of de huisarts nog. Met deze verwijzing en de factuur van de pedicurebehandeling kan je een declaratie indienen. Vraag de mogelijkheden na bij jouw zorgverzekeraar. De vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

Diabetes
Bij vermindering van gevoel of doorbloeding worden diabetespatiënten door huisarts naar de podotherapeut doorgestuurd. Die zal een zorgprofiel opstellen en verwijzen naar de medische pedicure. Er is vergoeding voor de medisch noodzakelijke voetzorg. In de praktijk Op vrolijke voet geldt een bijdrage van 7.50 euro.

Achterliggend ziektebeeld
Enkele zorgverzekeraars vergoeden een medische pedicurebehandeling. Dan ligt er een ziektebeeld als Parkinson, CVA, MS of kanker aan ten grondslag. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar, want deze vergoedingen zijn per zorgverzekering zeer verschillend.

 

Corona
Mijn leven is door de corona veranderd en mijn werk in de praktijk ook. Er zijn voor de pedicurepraktijk maatregelen opgesteld door Provoet en die ik blijf hanteren. Waar het mogelijk is houd ik 1,5 meter afstand en ik begroet je vriendelijk, maar schut niet je hand. Bij de behandelstoel en bij de balie hangt een spatscherm en daar blijf ik zoveel mogelijk achter. De ruimte is klein, maar met oplettendheid lukt het toch.

Voordat je binnenkomt maakt ik de praktijk schoon. Er is tussen iedere afspraak extra tijd ingepland voor het ‘luchten’ van de ruimte. Tijdens de behandeling draag ik een schort, handschoenen en een mondmasker. Ik vraag jou ook om een mondmasker te dragen. Dank je wel!

 

Behandelingen

Podologie

Door pijn aan je voet loop je niet meer lekker. Het leven wordt er zo niet leuker op, soms heb je gewoon geen zin om ergens naar toe te gaan, je wordt er moe van! 

Wil je weer fijn wandelen en lopen zonder pijn? Maak een afspraak voor een voetonderzoek en het aanmeten van steunzolen 

Voetreflexologie

Geef jezelf dat rustmoment en voel hoe de stress uit je lichaam glijdt. Met een drukpuntmassage op je voeten, word je in diepe ontspanning gebracht.

Je ligt op een comfortabele relaxstoel, warm onder een deken en met ontspannen muziek. Je ruikt de geur van lavendel. Laat je gedachten de vrije loop of spreekt ze uit. Doe wat jij wil.

Medisch pedicure

Ken je dat gevoel? Je kijkt naar je voeten en die zien er niet uit zoals jij zou willen. Een nagel is gelig en er is te veel eelt. De eeltplekken gaan zelfs zeer doen en barsten open. 

Wil jij weer mooie voeten zonder pijnlijke plekken? Zodat je heerlijk met blote voeten naar buiten kan gaan? Maak dan een afspraak voor een pedicurebehandeling. Daar krijg je blije voeten van!

Partners