Diabetische voet

Bent u diabetespatiënt, dan is het belangrijk om goed voor uw voeten te zorgen. Als diabetespatiënt kunt u makkelijker voetproblemen krijgen.

Voetklachten bij diabetici

Diabetici hebben vaker voetklachten. U voelt bijvoorbeeld minder of de doorbloeding is niet goed. Dan komt het voor dat u geen pijn heeft, terwijl er bijvoorbeeld wel een splinter in uw voet zit. Of de genezing van een wondje duurt langer dan normaal. Wanneer zo’n wondje gaat ontsteken is uiteindelijk de kans op amputatie is groter. En dat willen we niet.

Daarom behandel ik uw voeten heel voorzichtig en met speciale instrumenten voor diabetici. En u krijgt van mij goed advies over schoenen en de verzorging van uw voet.  Samen zorgen we voor een best mogelijke conditie van uw voeten.

 

Neuropathie

Veel voorkomende voetklachten bij diabetici is neuropathie. Dan zijn er zenuwen beschadigd. Dat kan het gevoel geven alsof u op watten loopt of een doof gevoel heeft. Heel vervelend, maar er is niet veel aan te doen. Wel kunnen goede schoenen en soms steunzolen meer comfort bieden. Daar kan ik u over informeren en die steunzolen kan ik voor u maken.

Verminderde doorbloeding

Door de diabetes kan de doorbloeding in uw voeten verminderen. In de voeten zitten een van de meest kleine haarvaatjes van het lichaam en die krijgen minder zuurstof en voeding. Uw huid word kwetsbaarder en wondjes genezen minder snel of helemaal niet. Zorg dus goed voor uw huid en loop nooit op blote voeten.

Stijve voeten

Het kan zijn dat voeten minder bewegelijk worden, u krijgt stijve voeten. De stand van de voeten kan ook veranderen. Daardoor ontstaan er drukplekken in de schoen of onder de voet. Die drukplekken kunnen weer zorgen voor wondjes, zelfs onder het eelt! Met steunzolen, gemaakt van speciaal materiaal voor diabetici, kan ik u helpen de drukplekken te ontlasten. Zo krijgen uw voeten de meeste optimale steun.